Ga naar hoofdinhoud

Recept voor een burn-out

Ik ben gek op koken, lekker uitgebreid kokkerellen of heerlijke taarten en koekjes bakken. Aan een recept geef ik graag een creatieve draai, ik proef wat lekker is en voeg nog een beetje van dit of dat toe. Graag ontvang ik recepten van anderen met echte aanraders. Natuurlijk deel ik zelf ook graag recepten, dit keer eentje die anders is dan anders…

Ingrediënten

 • Perfectionisme
 • Zelfstandigheid
 • Gedrevenheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Zorgzaamheid
 • Stress
 • Piekeren
 • Onzekerheid
 • Aanpassingsvermogen
 • Behulpzaamheid
 • Verantwoordelijkheid

Voorbereiding

Zorg voor een goede voorbereiding en houd te allen tijden volledige controle. Wees zeer kritisch, alleen het beste kan ermee door. Alleen goed is nooit goed genoeg, haal het onderste uit de kan en zorg dat je niet door de mand valt. Ook heel belangrijk, doe alles alleen en vraag nooit hulp aan een ander. Als je het niet alleen kan, ben je niet geschikt voor dit recept.

Bereidingswijze

Neem van alles een zo groot mogelijke portie en meng dit door elkaar. Je hebt flink wat doorzettingsvermogen nodig om dit zelfstandig, dus zonder hulp door elkaar te mengen. Zorg dat je altijd bezig blijft, neem nooit rust en zoals Barry Stevens zou zeggen: vooral doorgaan! Krijg je lichamelijke ongemakken, niet naar luisteren, blijf doorgaan. Vind je het niet meer leuk en gaat het je te veel energie kosten, niet zeuren hoor. Vergeet jezelf, het gaat niet om jouw wensen, behoeftes en gevoelens. Blijf fanatiek en gedisciplineerd doorgaan. Denk eraan dat je dit recept niet voor jezelf maakt, maar je doet het voor een ander.

Oventijd

Zet het in de oven, maar let op, pas als alles klaar is, heb je tijd voor jezelf. Verheug je maar vast op een lekker momentje voor jezelf, heerlijk relaxen in de sauna, een mooi boek lezen of wat dan ook. Maar let wel, pas als je helemaal klaar bent. Dat betekent dat alles gedaan is en alles en iedereen er weer spic en span uitzien. Ben je dan te moe, jammer dan, gewoon pech gehad. Volgende keer nog wat harder rennen en nog sneller en beter zorgen dat je het voor elkaar hebt. Misschien heb je het dan verdiend.

Reviews

Wat klanten vinden

” Omdat ik niet op mijn plek zat op mijn werk, heb ik bij Sharon aangeklopt. Een oprechte, vriendelijke professional die je aan het denken zet met behulp van pakkende vragen, afwisselende werkvormen en empathie. Sharon is heel flexibel en kijkt wat er daadwerkelijk nodig is. Met haar hulp weet ik nu beter wat mijn talenten zijn. Wat ik niet alleen altijd al doe en goed kan, maar waar ik echt energie van krijg. Mede dankzij haar heb ik een sprong in het diepe gemaakt en ga ik nu met veel plezier naar mijn nieuwe baan. “

 

 

Charlot (Coördinator opleidingen)

“Sharon heeft mij door een prettig loopbaancoachingstraject geleid met veel leuke en leerzame oefeningen, en aandacht voor de persoon. Ze is rustig en vriendelijk tijdens de gesprekken en helpt je om meer inzicht te krijgen in jezelf. Ook de huiswerkopdrachten zitten goed in elkaar. Ik zat zelf in een moeilijke periode en zij heeft mij geholpen dat te accepteren en daar tijd voor te nemen. Ze houdt oog voor de persoon en dat vond ik erg prettig. Het traject is hervat tijdens Corona maar ook op afstand was Sharon goed in staat mij te helpen en was het contact erg prettig. Inmiddels heb ik ook de stap genomen naar een andere baan en ben daar erg blij mee.”

 

 

Marjolein (Advocaat)

“Wat een eyeopener om te zien hoe ik mijn privéleven kan gebruiken als inspiratie voor wat ik zakelijk leuk vind. Het traject was één groot bewustwordingsproces waarin ik veel over mezelf heb geleerd.”

 

 

Geertrui de Vries (Credit risk manager)

“Ik moet mijzelf aan een potentiële werkgever presenteren: wie ik ben, waar ik voor sta en waar ik naartoe wil. Dankzij de hulp van Sharon ben ik in staat om op die vragen antwoord te geven! Ik ben in dit traject zoveel gegroeid en over mezelf te weten gekomen, dat ik nu veel beter weet wat wel/niet bij mij past en waar ik voor sta.”

Mariëlle van der Klink (Customer supportmanager)

“Sharon heeft mij geholpen meer duidelijkheid te krijgen in mijn kwaliteiten en welke banen daar goed bij kunnen aansluiten. Ze laat jezelf de antwoorden vinden, en stuurt bij waar nodig. De gesprekken waren altijd prettig en ontspannen. Sharon is gecertificeerd als erkend coach bij de ST!R en is actief om zichzelf verder te ontwikkelen, wat ik belangrijk vind bij een loopbaancoach. Ondanks dat ons traject is afgelopen, blijft Sharon in contact om je te voortgang te volgen. Een traject volgen bij haar raad ik daarom zeker aan!”

 

 

Ramon (Luchtvaartspecialist)

Sharon Loopbaancoach

Contact

KVK: 70794782

Wil je vrijblijvend kennis maken?

Neem contact op