Skip to content

Recept voor een burn-out

Ik ben gek op koken, lekker uitgebreid kokkerellen of heerlijke taarten en koekjes bakken. Aan een recept geef ik graag een creatieve draai, ik proef wat lekker is en voeg nog een beetje van dit of dat toe. Graag ontvang ik recepten van anderen met echte aanraders. Natuurlijk deel ik zelf ook graag recepten, dit keer eentje die anders is dan anders…

Ingrediënten

 • Perfectionisme
 • Zelfstandigheid
 • Gedrevenheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Zorgzaamheid
 • Stress
 • Piekeren
 • Onzekerheid
 • Aanpassingsvermogen
 • Behulpzaamheid
 • Verantwoordelijkheid

Voorbereiding

Zorg voor een goede voorbereiding en houd te allen tijden volledige controle. Wees zeer kritisch, alleen het beste kan ermee door. Alleen goed is nooit goed genoeg, haal het onderste uit de kan en zorg dat je niet door de mand valt. Ook heel belangrijk, doe alles alleen en vraag nooit hulp aan een ander. Als je het niet alleen kan, ben je niet geschikt voor dit recept.

Bereidingswijze

Neem van alles een zo groot mogelijke portie en meng dit door elkaar. Je hebt flink wat doorzettingsvermogen nodig om dit zelfstandig, dus zonder hulp door elkaar te mengen. Zorg dat je altijd bezig blijft, neem nooit rust en zoals Barry Stevens zou zeggen: vooral doorgaan! Krijg je lichamelijke ongemakken, niet naar luisteren, blijf doorgaan. Vind je het niet meer leuk en gaat het je te veel energie kosten, niet zeuren hoor. Vergeet jezelf, het gaat niet om jouw wensen, behoeftes en gevoelens. Blijf fanatiek en gedisciplineerd doorgaan. Denk eraan dat je dit recept niet voor jezelf maakt, maar je doet het voor een ander.

Oventijd

Zet het in de oven, maar let op, pas als alles klaar is, heb je tijd voor jezelf. Verheug je maar vast op een lekker momentje voor jezelf, heerlijk relaxen in de sauna, een mooi boek lezen of wat dan ook. Maar let wel, pas als je helemaal klaar bent. Dat betekent dat alles gedaan is en alles en iedereen er weer spic en span uitzien. Ben je dan te moe, jammer dan, gewoon pech gehad. Volgende keer nog wat harder rennen en nog sneller en beter zorgen dat je het voor elkaar hebt. Misschien heb je het dan verdiend.

Reviews

Wat klanten vinden

“Ik ben heel blij met het loopbaantraject wat ik bij Sharon heb gevolgd. Het was zeer leerzaam en fijn! Dankzij haar ben ik tot inzichten gekomen die mij geholpen hebben in het vinden van mijzelf en een leuke passende baan. Dit door de creatieve aanpak en de vertrouwende omgeving!”

 

 

Paulien Pothoff (Regiomanager)

“Ik moet mijzelf aan een potentiële werkgever presenteren: wie ik ben, waar ik voor sta en waar ik naartoe wil. Dankzij de hulp van Sharon ben ik in staat om op die vragen antwoord te geven! Ik ben in dit traject zoveel gegroeid en over mezelf te weten gekomen, dat ik nu veel beter weet wat wel/niet bij mij past en waar ik voor sta.”

Mariëlle van der Klink (Customer supportmanager)

“Sharon heeft mij uitstekend geholpen in mijn zoektocht naar een passende baan. Interactieve sessies met passende werkvormen en huiswerkopdrachten hebben mij uiteindelijk de gewenste inzichten gegeven. Het loopbaantraject heeft mij een mooie uitkomst opgeleverd. Sharon is eerlijk, denkt mee en heeft een goed netwerk. Kortom echt een aanrader als je op zoek bent naar een kundige en spontane loopbaancoach.”

 

Imke (Veiligheidskundige)

“Wat een eyeopener om te zien hoe ik mijn privéleven kan gebruiken als inspiratie voor wat ik zakelijk leuk vind. Het traject was één groot bewustwordingsproces waarin ik veel over mezelf heb geleerd.”

 

 

Geertrui de Vries (Credit risk manager)

“Sharon heeft mij geholpen meer duidelijkheid te krijgen in mijn kwaliteiten en welke banen daar goed bij kunnen aansluiten. Ze laat jezelf de antwoorden vinden, en stuurt bij waar nodig. De gesprekken waren altijd prettig en ontspannen. Sharon is gecertificeerd als erkend coach bij de ST!R en is actief om zichzelf verder te ontwikkelen, wat ik belangrijk vind bij een loopbaancoach. Ondanks dat ons traject is afgelopen, blijft Sharon in contact om je te voortgang te volgen. Een traject volgen bij haar raad ik daarom zeker aan!”

 

 

Ramon (Luchtvaartspecialist)

Sharon Loopbaancoach

Contact

KVK: 70794782

Wil je vrijblijvend kennis maken?

Neem contact op