Ga naar hoofdinhoud

Outplacement

Outplacement wordt vaak gezien als een nette manier om afscheid te nemen van een werknemer en hem of haar te begeleiden in de zoektocht naar een nieuwe baan.

Herken je dit…

Jouw medewerker zit niet meer op de juiste plek
Je gunt jouw medewerker een andere baan met meer werkplezier
Goed werkgeverschap is belangrijk voor je

Neem contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken of beter nog, laat je werknemer contact opnemen zodat hij/zij kan ervaren of ik een passende coach ben.

Twijfel Andere Baan
Ontdek Je Talent Outplacement

Outplacement

Met dit coachtraject ga je op zoek naar een nieuwe baan. Bij de start staan we (kort) stil bij het verlies van je baan. Dit wordt regelmatig als een soort rouwproces ervaren.

We doen een zelfonderzoek en gaan terug naar wie jij in de basis bent, wat zijn jouw talenten en waar liggen jouw behoeftes en verlangens? Vervolgens gaan we op zoek naar loopbaanrichtingen en branches die hier goed bij aansluiten.

Als duidelijk is wat je wil, maken we je arbeidsmarkt klaar. Dat wil zeggen dat we aan de slag gaan met je cv, LinkedIn, netwerken enz. en zorgen dat je actief en gericht gaat solliciteren.

Hoe ziet dat eruit?

Ieder traject wordt op maat gemaakt zodat het goed aansluit bij jouw specifieke vraag en behoefte. De ene persoon heeft meer behoefte aan het zelfonderzoek en bij een ander zal de nadruk meer liggen op het benaderen van de arbeidsmarkt.

Afhankelijk van de situatie bepalen we de frequentie en duur van de sessies. Tussen de sessies door ga je lekker zelf aan de slag en maak je diverse opdrachten. Tijdens de coaching zet ik graag creatieve werkvormen in om je wat meer uit je hoofd te halen. Ook houd ik ervan om je soms een beetje uit te dagen.

Ik geloof niet in zo snel mogelijk een andere baan, maar denk dat even stilstaan en bezinnen, zorgt voor een bewustere keuze die ook op langere termijn zorgt voor meer werkgeluk.

Wat Levert Coaching Op
Outplacement

Wat levert het op?

  • Meer zelfkennis: wie ben je, wat wil je en wat kan je?
  • Zicht op werk dat bij je past
  • Bewuste loopbaankeuzes kunnen maken
  • Jezelf duidelijk kunnen presenteren
  • Structuur in je zoektocht naar een nieuwe baan
  • Concreet actieplan waarmee je zelf aan de slag kunt

Voor een geslaagd outplacement traject heb je een coach nodig die bij je past en die jij vertrouwt.

Wil je ervaren of we een klik hebben, maak dan gratis en vrijblijvend kennis.

Reviews

Wat klanten vinden

“Ik moet mijzelf aan een potentiële werkgever presenteren: wie ik ben, waar ik voor sta en waar ik naartoe wil. Dankzij de hulp van Sharon ben ik in staat om op die vragen antwoord te geven! Ik ben in dit traject zoveel gegroeid en over mezelf te weten gekomen, dat ik nu veel beter weet wat wel/niet bij mij past en waar ik voor sta.”

Mariëlle van der Klink (Customer supportmanager)

”Sharon heb ik leren kennen als een professional die mij zeer goed heeft geholpen in het coachingstraject. Zij zorgt met haar professionele blik ervoor dat je kritisch naar je eigen loopbaan kunt kijken. Samen hebben we dit proces tot een mooi einde kunnen brengen. Mocht je twijfels hebben bij je huidige baan of niet goed weten waar je naartoe wilt, kan ik Sharon van harte aanbevelen. Ik ben zeer blij met het eindresultaat wat we hebben bereikt.”

 

 

Nadia Kuipers (HR-adviseur)

” Omdat ik niet op mijn plek zat op mijn werk, heb ik bij Sharon aangeklopt. Een oprechte, vriendelijke professional die je aan het denken zet met behulp van pakkende vragen, afwisselende werkvormen en empathie. Sharon is heel flexibel en kijkt wat er daadwerkelijk nodig is. Met haar hulp weet ik nu beter wat mijn talenten zijn. Wat ik niet alleen altijd al doe en goed kan, maar waar ik echt energie van krijg. Mede dankzij haar heb ik een sprong in het diepe gemaakt en ga ik nu met veel plezier naar mijn nieuwe baan. “

 

 

Charlot (Coördinator opleidingen)

“Sharon heeft mij goed geholpen bij mijn heroriëntatie op de arbeidsmarkt. Zij heeft niet alleen oog voor de theoretische kant, maar vooral ook voor de praktische kant. Denk hierbij aan LinkedIn. Waar andere coaches stoppen, zet zij juist dat stapje extra. Een warme vrouw en fijne sparringpartner!”

 

 

Wouter Pieters (Medewerker douane)

“Sharon heeft mij door een prettig loopbaancoachingstraject geleid met veel leuke en leerzame oefeningen, en aandacht voor de persoon. Ze is rustig en vriendelijk tijdens de gesprekken en helpt je om meer inzicht te krijgen in jezelf. Ook de huiswerkopdrachten zitten goed in elkaar. Ik zat zelf in een moeilijke periode en zij heeft mij geholpen dat te accepteren en daar tijd voor te nemen. Ze houdt oog voor de persoon en dat vond ik erg prettig. Het traject is hervat tijdens Corona maar ook op afstand was Sharon goed in staat mij te helpen en was het contact erg prettig. Inmiddels heb ik ook de stap genomen naar een andere baan en ben daar erg blij mee.”

 

 

Marjolein (Advocaat)

Sharon Loopbaancoach

Contact

KVK: 70794782

Wil je vrijblijvend kennis maken?

Neem contact op