Skip to content

Druk druk druk

Rennen, vliegen en weer door, maar pfff wat ben ik stiekem moe…

Herken je dat, pas dan op. Voordat je het weet, ben jij de volgende met een burn-out. Wil je dat voorkomen, zul je keuzes moeten maken. Zo ook Peter, die al eerder een burn-out had en nu merkt dat hij weer aan het afglijden is….

Peter

Peter is een hardwerkende, enthousiaste man die zelfstandig ondernemer is. Al jaren maakt hij met veel plezier programma’s voor de televisie. Sinds een paar maanden is hij gestart met het coachen van schrijvers. HIj merkt dat dit steeds beter gaat lopen en dat hier meer vraag naar komt. Een aantal jaren geleden heeft Peter een burn-out gehad en hij voelt nu dat dit weer op de loer ligt als hij zo door blijft gaan. Tijd om in te grijpen, maar hoe dan?

Ontspanning

Werken vindt Peter leuk en het brengt geld in het laatje, ook niet onbelangrijk. Het meest gelukkig (en ontspannen) wordt hij echter van het maken van mooie reizen met zijn partner, maar ja, daar is maar weinig tijd voor. Verlof is namelijk het eerst wat erbij in schiet als zelfstandig ondernemer. Logisch toch? Of niet?! Waarom zou je datgene waar je zo blij van wordt zo makkelijk laten sneuvelen? Zou je dat niet juist op de 1e plek zetten?

Opladen

Peter komt tot de conclusie dat hij inderdaad niet blij wordt van ‘te weinig’ verlof. Helemaal als hij terugdenkt aan zijn burn-out beseft hij hoe belangrijk het is om voldoende tijd vrij te maken om op te laden. Hij besluit dan ook om verlof belangrijker te maken en om te voorkomen dat het er komend jaar weer bij in schiet, maakt hij een verlofschema voor komend jaar. 3 weken vakantie aan het einde van de zomer, 1 week vakantie rondom kerst en in het voorjaar nog 1 week. Daarnaast plant hij nog wat tijd in voor weekendjes weg.

Tijdgebrek

Zo, dat lucht op, maar ja, nu is zijn probleem nog niet opgelost, want nog steeds heeft Peter tijdgebrek, eigenlijk nog meer nu. Zowel voor zijn tv-werk als het coachwerk heeft hij al de nodige aanvragen liggen. Wat moet hij daar nu mee? Het tv-werk levert het meeste geld op, dus het zou zonde zijn om daarmee te stoppen. Maar ja, het coachwerk vindt Peter ook leuk en wil hij ook niet meer missen.

Keuzes maken

In het begin was het goed te combineren, omdat Peter tegen een aantal programma’s nee had gezegd. Nu blijkt het echter te veel te worden dus tijd voor een keuze. Uiteindelijk komt Peter tot de conclusie dat hij uit veiligheid nog te veel vasthoudt aan het tv-werk. De coaching vindt hij echter het leukst en hoewel dat minder geld oplevert, zou dit wel voldoende kunnen zijn. Er zijn wel 2 jaarlijks terugkerende programma’s die Peter niet kwijt wilt. Hij besluit dan ook om die te blijven doen en die in te plannen. Zo krijgt hij een duidelijk overzicht van de tijd die hij dan kan besteden aan coaching.

Conclusie

Als je een burn-out wilt voorkomen is het belangrijk om voldoende tijd vrij te maken voor ontspanning. Als je merkt dat dit er snel bij inschiet, zorg dan dat je het inplant. Daarnaast is het van belang om keuzes te maken en nee te zeggen. Ga hierbij zoveel mogelijk uit van de dingen die jou het meeste energie geven en waar je het meest blij van wordt. Het gaat om jou, dus ga uit van jezelf en niet van wat voor een ander beter zou zijn of wat (je denkt dat) ervan je verwacht wordt.

Hulp nodig?

Soms is het fijn als er een onafhankelijk iemand even met je meedenkt. Ik help je graag! Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bel me voor een eerste kennismaking.

 

 

Reviews

Wat klanten vinden

“Sharon creëert een prettige, vertrouwde omgeving. Sharon heeft mij door verschillende oefeningen, maar met name de juiste vraagstellingen heel fijn op weg geholpen. Door haar inspanningen heb ik een goede, gedegen keuze kunnen maken voor mijn volgende stap.”

 

 

Rodger Buijs (Projectmanager)

“Heel fijn om met de hulp van Sharon op onderzoek te gaan naar werk dat bij me past. Niet alleen maar praten, maar ook doen! De spellen geven op een ontspannen wijze informatie en inzichten. Er is ruimte voor eigen invulling en ik voel dat het mijn proces is. Er is geen goed of fout. Loopbaancoaching gaat niet alleen over je werk. Ik heb ook erg veel over mijzelf geleerd!”

 

 

Kitty Effing (Lerares basisonderwijs)

“Sharon heeft mij door een prettig loopbaancoachingstraject geleid met veel leuke en leerzame oefeningen, en aandacht voor de persoon. Ze is rustig en vriendelijk tijdens de gesprekken en helpt je om meer inzicht te krijgen in jezelf. Ook de huiswerkopdrachten zitten goed in elkaar. Ik zat zelf in een moeilijke periode en zij heeft mij geholpen dat te accepteren en daar tijd voor te nemen. Ze houdt oog voor de persoon en dat vond ik erg prettig. Het traject is hervat tijdens Corona maar ook op afstand was Sharon goed in staat mij te helpen en was het contact erg prettig. Inmiddels heb ik ook de stap genomen naar een andere baan en ben daar erg blij mee.”

 

 

Marjolein (Advocaat)

”Sharon heb ik leren kennen als een professional die mij zeer goed heeft geholpen in het coachingstraject. Zij zorgt met haar professionele blik ervoor dat je kritisch naar je eigen loopbaan kunt kijken. Samen hebben we dit proces tot een mooi einde kunnen brengen. Mocht je twijfels hebben bij je huidige baan of niet goed weten waar je naartoe wilt, kan ik Sharon van harte aanbevelen. Ik ben zeer blij met het eindresultaat wat we hebben bereikt.”

 

 

Nadia Kuipers (HR-adviseur)

“Wat een eyeopener om te zien hoe ik mijn privéleven kan gebruiken als inspiratie voor wat ik zakelijk leuk vind. Het traject was één groot bewustwordingsproces waarin ik veel over mezelf heb geleerd.”

 

 

Geertrui de Vries (Credit risk manager)

Sharon Loopbaancoach

Contact

KVK: 70794782

Wil je vrijblijvend kennis maken?

Neem contact op